• 182

  Filarmonica de Stat Târgu Mureş
  0 recenzii

 • Situat în inima Transilvaniei, municipiul Târgu Mureş este astăzi un important centru social, economic, artistic şi academic al ţării. Viaţa spirituală a locuitorilor lui este bogat întreţinută de însemnate instituţii de cultură, Filarmonica de Stat fiind un adevărat reper al artei mureşene.

  Înfiinţată de Guvernul României în anul 1950 prin strădania unor muzicieni de excepţie precum Zeno Vancea şi Kozma Géza, de peste şase decenii instituţia este rânduită să-şi dedice întreaga activitate susţinerii de concerte simfonice, vocal-simfonice, operă în concert, corale, camerale şi educative, în vederea educării gustului pentru frumos al tuturor locuitorilor de aici. De la înfiinţare şi până în clipa de faţă Filarmonica are alături de ea un public minunat, un public exigent dar foarte cald şi care a răsplătit întotdeauna efortul pe care îl facem în promovarea adevăratelor valori ale artei sunetelor.

  Pe parcursul întregii existenţe ne-am bucurat de sprijinul direct şi nemijlocit al Consiliului Judeţean Mureş care ne asigură baza materială şi financiară necesară bunei funcţionări a instituţiei.

  Prestigiul Filarmonicii şi traseul ascendent parcurs în cele şase decenii se datorează competenţei, profesionalismului şi seriozităţii muzicienilor celor trei colective artistice: Orchestra simfonică, Corul mixt şi Cvartetul de coarde, colective care printr-o activitate plină de pasiune şi dăruire interpretează în fiecare stagiune un repertoriu pretenţios, variat, complex şi atractiv, cu lucrări aparţinând creaţiei muzicale universale şi autohtone din toate etapele istoriei muzicii, inclusiv repertoriul contemporan.

  Bogata tradiţie a manifestărilor muzicale ce au loc la Tg. Mureş într-un cadru bine organizat încă de la începutul secolului al XIX-lea a fost un factor care a contribuit esenţial la dezvoltarea şi consolidarea gustului pentru muzica clasică interpretată la cel mai înalt nivel artistic.

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie