• 150

  Complexul de agrement Weekend
  0 recenzii

 • Complexul de Agrement „Mureşul”, numit simplu „Weekend”, este una din principalele atracţii turistice ale Târgu-Mureşului, în special în sezonul estival. Zona de agrement a fost amenajată şi utilizată ca atare încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, în jurul unui fost braţ mort al râului Mureş. Beneficiind de o poziţionare excelentă, în imediata apropiere a râului Mureş şi a cartierelor Aleea Carpaţi şi 7 Noiembrie, complexul este supranumit „Perla Târgu-Mureşului”, întrucât le oferă posibilităţi multiple de petrecere a timpului liber tuturor celor care doresc să se relaxeze în adevăratul sens al cuvântului și este, astfel, unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Târgu-Mureş. Complexul a pornit de la un simplu bazin de canotaj, ajungând în prezent să cuprindă alte cinci bazine (dintre care unul olimpic), de dimensiuni şi adâncimi diferite, destinate atât înotatorilor cât şi celor care nu sunt familiarizaţi cu acest sport.
  Pe lângă spaţiile special amenajate pentru baie şi plajă, mureşenii pot găsi în cadrul complexului foarte multe restaurante şi terase, unde pot servi băuturi alcoolice sau răcoritoare, dar şi mâncăruri de tot felul (îngheţată, vată de zahăr, langoş, pizza şi multe altele). Complexul, unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Mureş, oferă posibilitatea închirierii unor ambarcaţiuni pentru bazinul de canotaj, cât si alte echipamente pentru desfăşurarea unor activităţi sportive. Sunt amenajate terenuri de mini – fotbal, baschet, handbal, volei, tenis, precum şi pentru alte activităţi relaxante.

  Copiii au şi ei un loc special amenajat în cadrul „Weekend”-ului. Parcul de distracţii, cu leagăne de tot felul şi cu bazine pentru cei mici, reprezintă o atracţie constantă pentru cei care îşi doresc să petreacă un sfârşit de săptămână cu adevărat special atât pentru ei, cât şi pentru copiii lor. Dovadă a faptului că „Weekend”-ul este o bijuterie a oraşului o reprezintă numărul extrem de mare de vizitatori pe care îl are complexul începând cu 1 Mai, până la finele sezonului estival (inclusiv prima parte a lunii septembrie). Astfel, în fiecare zi în care soarele mângâie Târgu-Mureşul cu temperaturi ridicate, peste 8.000 de persoane din Mureş, dar şi din toate colţurile Ardealului (chiar şi din străinătate), aleg să îşi petreacă timpul în complexul de agrement.

  Nu doar vara este un anotimp atractiv pentru turişti, la „Weekend”. În fiecare iarnă, bazinul de canotaj se transformă într-un uriaş patinoar natural, unul dintre puţinele din oraş, iar amatorii patinelor se bucură atât în timpul zilelor, cât şi noaptea, de gheaţa perfectă formată la „Weekend”

  În ceea ce priveşte tarifele de intrare în complex, trebuie să ştiţi că acestea sunt foarte mici, pentru toate buzunarele. Astfel, un bilet de intrare în „Weekend” costă 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie